Szellemek Halloween-re recept
- Előkészület:
- sütés:
Hozzávalók 8 főre
- 4 db tojásfehérje
- 20 dkg porcukor
- csipet só
- 1 kocka csokoládé
Elkészítés
- A friss, szobahőmérsékletű tojásfehérjét egy csipet sóval, vízgőz felett, a robotgép legkisebb fokozatán kezdjük el felverni. Szitáljuk hozzá a porcukrot, és folyamatosan, megállás nélkül verjük kemény habbá. ( A hab akkor lesz jó, ha késsel belevágva a vágás nyoma megmarad.)
- A sütőt melegítsük elő. A sütőlapot béleljük ki sütőpapírral.
- A szellemek megalkotásához használhatunk habzsákot. A habzsák végére nem kell díszítőcsövet tenni, elég ha csak a csőtartó műanyagot helyezzük a zsák belsejébe. A habzsák száját hajtsuk félig vissza, és a habot kanalazzuk a belsejébe.
- A zsák száját hajtsuk vissza, a habot a kezünkkel óvatosan húzzuk a díszítőcső felé, és a hab fölött csavarjuk meg a zsákot.
- A habzsákból a sütőpapírra egyenletes távolságban, nyomjunk ki kúp alakú formákat. Az aljához adagoljunk több habot, majd felfelé húzva egyre kevesebb habot adagoljunk, a végét pedig egészen keskenyítsük el.
- A habcsókokat tegyük az előmelegített sütőbe, és szárítsuk.
- Vízgőz felett olvasszunk meg 1 kocka csokoládét.
- A szellemeket óvatosan vegyük le a sütőpapírról, majd fogpiszkáló segítségével, a csokoládéval rajzoljunk szemeket és szájakat a szellemekre.
Sütési hőfok: 80°C
Sütési mód: hőlégkeveréses
Mi kipróbáltuk! Nagyon fini!
Recept:
Könnyű és finom!
Lábtörlő
Hozzávalók:
70 dkg liszt
3,5 dl langyos tej
2,5 dkg élesztő
2 csapott kávéskanál cukor
2 púpos kávéskanál só
5 dkg vaj
2 tojás+1 tojás a kenéshez
2 kávéskanál olaj
10-12 db virsli
Elkészítése:
Az alapanyagokból a virsli, 1 tojás kivételével kelesztőtálban tésztát gyúrok,majd lefedve duplájára kelesztem. Ezután a tepsi méretének megfelelőre kinyújtom.(Én 32×36 cm-es-ben sütöttem.) A kinyújtott tésztát beleteszem az olajjal kikent tepsibe. Ezután hosszanti irányban a szélső 2cm-ek kihagyásával derelyevágóval elvagdosom a tésztát. Majd a tésztacsíkok közé félbevagdosott virsliket szövögetek. Tojással megkenem a tetejét és előmelegített sütőben kb. 180 fokon sütöm. Ha elkészül,ízlés szerinti ízesítéssel fogyasztható,például:fokha gyma, tejföl, ketchup,majonéz,mustár. Jó étvágyat!
Forrás:
7vége
3,5 dl langyos tej
2,5 dkg élesztő
2 csapott kávéskanál cukor
2 púpos kávéskanál só
5 dkg vaj
2 tojás+1 tojás a kenéshez
2 kávéskanál olaj
10-12 db virsli
Elkészítése:
Az alapanyagokból a virsli, 1 tojás kivételével kelesztőtálban tésztát gyúrok,majd lefedve duplájára kelesztem. Ezután a tepsi méretének megfelelőre kinyújtom.(Én 32×36 cm-es-ben sütöttem.) A kinyújtott tésztát beleteszem az olajjal kikent tepsibe. Ezután hosszanti irányban a szélső 2cm-ek kihagyásával derelyevágóval elvagdosom a tésztát. Majd a tésztacsíkok közé félbevagdosott virsliket szövögetek. Tojással megkenem a tetejét és előmelegített sütőben kb. 180 fokon sütöm. Ha elkészül,ízlés szerinti ízesítéssel fogyasztható,például:fokha
Forrás:
7vége
![](https://fbcdn-sphotos-g-a.akamaihd.net/hphotos-ak-snc6/189330_288455821258709_668830544_n.jpg)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése